Noderīgi

Noderīgi – Regulāri publicējam kādu garāku vai īsāku rakstu par autiņiem, servisiem, remontiem un notikumiem uz ceļa. Seko mūsu Facebook lapā un lasi arī tur

Nepieciešama ātra palīdzība ar auto remontu? Zvani mums + 371 23 777 337

Auto diagnostikas veidi

Auto diagnostika – Šis ir diezgan plašs termins, jo tajā mēdz ietilpt daudz nianses, kas atspoguļo auto diagnostiku. Apskatīsim dažādus diagnostikas veidus un kuri no tiem būtu atbilstošākie Jūsu auto.

Auto diagnostika – Šis ir diezgan plašs termins, jo tajā mēdz ietilpt daudz nianses, kas atspoguļo auto diagnostiku. Apskatīsim dažādus diagnostikas veidus un kuri no tiem būtu atbilstošākie Jūsu auto.

1. Auto diagnostikas veids

Pirmais un svarīgākais diagnostikas veids ir vispārīgais. Tas nozīmē, ka periodiski reizi gadā vai reizi pusgadā ir jāveic auto pilna diagnostika. Pat tad, ja neesat pamanījis aizdomīgu skaņu braucot vai iedarbinot auto, pastāv iespēja, ka kāda no detaļām vai mehānismiem izies no ierindas pavisam drīz. Lai nerastos nepatīkamas situācijas, ka varat palikt pusceļā uz mērķi vai sliktākajā gadījumā dodaties ārpus robežas, tad rekomendējam veikt pilnu auto diagnostiku vismaz 2 reizes gadā.

Auto diagnostikas biežumu ne vienmēr nosaka tikai laiks, bet arī nobraukums, ja ar auto pārvietojaties daudz, tad diagnostiku un arī apkopi vēlams veikt ik pa 10 – 15 tūkstošs nobrauktu kilometru.

2. Auto diagnostikas veids

Otrs auto diagnostikas veids noteikti būs jau detalizētāks nekā pirmais. Ja esam pamanījuši, ka auto vairs nebrauc kā ikdienā vai arī parādījušās aizdomīgas skaņas, kas nav raksturīgas automašīnai, vēršamies pie speciālista, izstāstām problēmu, cenšamies raksturot precīzu vietu no kurienes ir dīvainas skaņas vai, kas tieši ir mainījies, kad pārvietojamies ar auto. Šāda gadījuma diagnostika pamatā tiek veikta jau koncentrējoties uz raksturoto problēmu. Iespējams tā ir tikai ritošās daļas diagnostika, dzinēja diagnostika vai elektronikas diagnostika.

3. Auto diagnostikas veids

Trešais auto diagnostikas veids būs mazliet līdzīgs otrajam, bet pastāstīsim dažas nianses no profesionālās pieredzes. Ja pie mums vēršas cilvēks un raksturo kādu problēmu par sliktu vai traucētu automašīnas darbību. Mēs uzmanīgi uzklausām visas sūdzības un tad ķeramies pie darba.

Ķerties pie darba primāri nozīmē uzdot jautājumus. Kur auto remontējāt pirms apmeklējāt mūsu servisu? Kad pēdējo reizi veicāt auto apkopes? Pa kādu ceļa segumu braucāt pirms pamanījāt izmaiņas auto tehniskajā stāvoklī? Un arī svarīgs jautājums – Vai auto tiek lietots visu laiku vai auto bija stāvējis ilgu laiku? Saņemot atbildes uz šiem pamata jautājumiem bieži slēptās problēmas atklājās pašas no sevis. Protams, paļauties uz pieņēmumiem nevaram, kā arī sākt remontu nevaram. Ar auto īpašnieka atļauju veicam testa braucienu, kura laikā cenšamies sadzirdēt vai sajust nepilnības, kas tika minētas no klienta.

Pēc testa brauciena problēma bieži vien tiek diagnosticēta diezgan ātri un pārbaudot tehniski, tas apstiprinās, bet arī uz to mēs nepaļaujamies. Skaidrojam kāpēc. Nereti mēdz būt gadījumi, kad saplīstot kādam mehānismam pie vainas ir cita detaļa vai cits mehānisms. Salabojot detaļu vai mehānismu, kas ir saplīsis, bet nenovēršot problēmas avotu, tās atgriezīsies neilgā laikā posmā.

Auto diagnostikas veidi – Mēs izpētām problēmas sakni un novēršam bojājumus, lai uz Tu uz ceļa justos atkal droši. PIESAKI AUTO DIAGNOSTIKU

Nepieciešama ātra palīdzība ar auto remontu? Zvani mums + 371 23 777 337